Cine sunt eu?

Sunt mamă a doi copii, Cristian și Andrei, și mă regăsesc în plin proces de evoluţie, transformare, creştere. Sunt consilier pentru dezvoltare personală, instructor Parenting by Connection-Hand in Hand Parenting şi formator acreditat ANC în cadrul Institutului Român de Training.

Odată cu apariţia copiilor în viaţa mea am aprofundat călătoria către interior, care s-a dovedit a fi pe cât de sinuoasă şi întortocheată, pe atât de frumoasă şi împlinitoare. Am făcut cunoștință, uneori în tihnă, uneori mai tumultuos, cu emoțiile și nevoile mele, cu valorile și într-un final cu misiunea mea. Știu că răspunsurile, adevărul și puterea de a merge mai departe stau în fiecare din noi, așa că mi-am urmat pornirea de a fi alături de alte persoane ce vor să călătorească spre sine, într-un spațiu sigur, de încredere.

10995998_10205470513782879_4269510357895881871_n-300x240

Consider că un ingredient esenţial în orice relaţie interumană este respectul emoţiilor şi acceptarea lor şi că relaţiile armonioase sunt construite având la bază conectarea, ascultarea activă, comunicarea eficientă, nonviolenţa şi acceptarea. Susțin cu tărie o relație părinte-copil sinceră și autentică, bazată pe respect și echilibru.

Nu cred că există o reţetă pentru familia perfectă sau un şablon pentru a ne trăi viaţa în mod ideal, dar cred că există instrumente şi informaţie care ne pot direcţiona către cea mai bună versiune a noastră.  Sunt dedicată ideii de viață trăită cu sens, iar cu fiecare persoană care experimentează cunoașterea autentică, ne apropiem de ideea unei lumi mai bune.

Scopul acestui site este să îi ajute pe toți cei care interacționează cu copiii în viața de zi cu zi, în misiunea importantă pe care o au, care vine la pachet cu momente fantastice dar și cu momente dificile. De asemeni, aici găsiţi resurse pentru dezvoltare personală ilustrate deseori prin experienţele mele de viață. Sper să va fie de folos!

Vreau să împărtăşesc povestea mea şi să dau mai departe pentru că şi eu am primit la rândul meu, acesta fiind un ciclu al înţelepciunii în univers pe care îl celebrez şi un principiu după care mă ghidez în călătoria mea!

Există numeroși oameni extraordinari, ale căror cărți le-am citit, oameni care m-au inspirat şi de la care am învăţat enorm: Francoise Dolto, Terry Brazelton, Melanie Klein, Jacques Salome, Larry Cohen, Aletha Solter, Alfie Kohn, Marshall Rosenberg, Michael Thompson, Daniel Siegel, Brene Brown, Patty Wipfler (fondatoarea Hand in Hand Parenting), Irvin D. Yalom, Michael Bader, Speranța Farca, Carmen DamianValentin Miu.

De asemeni nu pot să nu va împărtăşesc faptul că sunt o autodidactă extrem de eficientă şi mă simt norocoasă pentru am atât de multe resurse la îndemână, posibilitatea să le accesez şi oameni dechişi alături de mine cu care să discut idei şi concepte.

Voi încerca să vă aduc aproape cât mai multe resurse care să va inspire spre evoluţie personală, pentru o zi de mâine în care suntem mai frumoși, mai liniștiți și mai conectați cu noi înșine si cu copiii noștri!